Малко шофьори биха се сетили да докоснат щеката за измерване на

...
Малко шофьори биха се сетили да докоснат щеката за измерване на
Коментари Харесай

Ето какво трябва да направите преди да купите употребяван автомобил

Малко водачи биха се сетили да докоснат щеката за премерване на маслото, до момента в който моторът работи. Понякога обаче си коства да я извадите точно при разпален мотор - изключително на не доста нова кола. Сега ще ви разбираем за какво. Най-вероятно за некомпетентен притежател на автомобил въобще не е ясно: по какъв начин такава безусловно инертна част от мотора като щеката за премерване на маслото може да алармира за нещо друго от равнището на смазочна течност. Въпреки това съществуването на съществени проблеми може да се откри точно благодарение на измервателната пръчка. За да извършите това, би трябвало да " ревизирате маслото “ при работещ мотор.

Да приемем, че моторът работи и ние се опитваме да извадим масломерната пръчка. При обикновено работещ мотор това може да стане единствено с малко старания, тъй като системата за вентилация на картера основава лек вакуум. Това се прави за газовете, които излизат (обичайно в минимални обеми) от горивните камери, да не се натрупват в кухините на мотора, а да се изпращат напряко към неговия всмукателен колектор.

А с цел да се върне в цилиндрите и в последна сметка да отиде в изпускателната система, за това абсорбция е виновен специфичен клапан. Основната му част е мембрана, която контролира равнището на вакуум в картера. С течение на времето той може да се повреди и клапанът в действителност да остане отворен, причинявайки неконтролирано изсмукване на масло от мотора. Ако това се случи, от ауспуха ще стартира да излиза синкав пушек.

Освен това масло ще се появи във въздушния филтър, моторът ще стартира да го " яде “, като че ли групата цилиндър-бутало е завършила изцяло. Но в случай че изваждането на пръчката за маслото при работещ мотор е доста мъчно, сякаш някой я държи за другия край, притежателят на колата може да въздъхне с облекчение: " главният ремонт " се анулира, би трябвало да се ремонтира или смени единствено този на ниска цена клапан за вентилация на картера.

Много по-лошо е, в случай че пръчката, в противен случай, се пробва сама да излезе. Това още веднъж е обвързвано с клапана - той се запушва и газовете стартират да избиват, където могат. А нарасналото налягане в картера избутва пръчката на открито, написа AutoMedia.bg. Но доста по-често такива признаци демонстрират, че буталните пръстени на мотора към този момент са мощно износени. Толкова доста, че голямо количество отработили газове пробиват през тях в картера и рециркулационният клапан просто не може да се оправи с тяхното количество. Което значи неминуем главен ремонт на мотора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР